TheaterCinema

The Whale

TheaterCinema

Normaal
€ 9,00
Bibliotheekpas
€ 7,00

Deze voorstelling is inclusief een kopje koffie of thee voorafgaande aan de voorstelling.

None

Kom méér beleven @TheaterCinema!

 
TheaterCinema is een initiatief van:
De Bibliotheek aan de Vliet, Theater Ludens & De Rijswijkse Schouwburg.

The Whale

Verenigde Staten 2022.
Drama van Darren Aronofsky.
Met o.a. Brendan Fraser, Sadie Sink, Hong Chau, Ty Simpkins en Samantha Morton.
Oscar voor hoofdrolspeler Brendan Fraser!
Op het gelijknamige toneelstuk van Samuel D. Hunter gebaseerd drama over Charlie, een driehonderd kilo zware man die zich letterlijk aan het doodeten is. Hij is de walvis uit de titel, al slaat de titel ook op de walvis uit Moby Dick, het boek dat een belangrijke rol speelt in de film.
Tikje melodramatisch – zoals wel vaker bij de films van regisseur Aronofsky (Requiem for a Dream, The Wrestler, Black Swan) – maar zonder meer aangrijpend. Met uitstekende rollen van Fraser als Charlie, Stranger Things-actrice Sink als zijn boze dochter, en vooral Chau als verzorger Liz, die gek is op Charlie, maar ook de bergen voedsel voor hem koopt die zijn dood kunnen betekenen.
Bekroond met twee Oscars, voor Fraser en de make-up.
 

MEER OVER THEATERCINEMA

TheaterCinema is een nieuw concept voor de bewoners van Rijswijk, Leidschendam-Voorburg en omgeving en biedt de mogelijkheid om voor een aantrekkelijke prijs te genieten van de mooiste films in een bijzondere omgeving. Naast inspirerende films biedt TheaterCinema ook enkele evenementen rondom deze filmavonden om daarmee de mogelijkheid te bieden om elkaar te ontmoeten en met elkaar in gesprek gaan.