Ti-an-guis - Mosaico
Ti-an-guis - Mosaico

Ti-an-guis - Mosaico

vrijdag 9 maart 2018
Bekijk ticketinfo
Wereldmuziekensemble Ti-an- guis presenteert in 2017-2018 alweer haar vijfde theaterprogramma, getiteld: Mosaico.
 
Ti-an- guis brengt tijdens Mosaico op een heel eigen manier folkmuziek uit alle delen van wereld en creeërt hiermee als in een mozaïek, een rijk en expressief geluid. Mosaico is traditionele muziek gebracht op een niet-traditionele manier. Ti-an- guis is niet minder dan een muzikale smeltkroes par excellence.
 
De bezetting van gitaar, contrabas en percussie blijkt daarvoor uiterst geschikt, maar het gezicht van Ti-an- guis is zangeres Lovorka; met verschillende talen en timbres is zij het innemende middelpunt tijdens de swingende concerten van dit uitzonderlijk muzikaal quintet.
 
Ti-an- guis reist sinds 2011 als een kameleon door de wisselende muzikale landschappen van Europa, Azië en vooral Zuid-Amerika; alle kleuren, texturen en ritmes absorberend die ze op haar weg tegenkomt.
 
De vijf leden van Ti-an- guis zijn afkomstig uit Mexico, Griekenland, Spanje en Kroatië en ontmoetten elkaar op de conservatoria van Den Haag en Rotterdam. Vanuit hun achtergronden vormden zij zich al snel tot een bruisende eenheid met Ti-an- guis als muzikale ontmoetingsplek.
 
Tianguis betekent overigens letterlijk open markt en is afkomstig uit het Azteekse Rijk; een plaats vol met kleuren, geuren en smaken, waar mensen samen komen. Niet alleen voor de handelswaar, maar ook om elkaar te ontmoeten. Ti-an- guis identificeert zich met deze term, omdat deze als metafoor de essentie van de groep weergeeft; vijf personen, afkomstig uit verschillende delen van de wereld die zich verenigen om muziek te maken, rijk van kleur, smaak en traditie. Ti-an- guis is wereldmuziek in optima forma!
 
Uitvoerenden:
Lovorka Hojevac, zang
Carlos Jacquea Anderson, gitaar
Vincente Santiago, gitaar
Vasilis Stefanopoulos, contrabas
Javier Infestas, percussie