Trio C tot de Derde
Trio C tot de Derde

Trio C tot de Derde

donderdag 19 augustus 2021
Bekijk ticketinfo

-- kaartjes zijn alleen online te bestellen --

Slecht weer? Het is mogelijk dat de voorstelling wordt afgelast indien de omstandigheden het niet toelaten (harde wind, regen, guur weer). U ontvangt hierover uiterlijk 48 uur van tevoren bericht per email. U kunt de voorstelling dan tóch zien en horen. In samenwerking met onze mediapartner Omroep Midvliet wordt de voorstelling dezelfde dag, dezelfde tijd gestreamd, vanuit Huygens' Hofwijck zelf. U kunt de voorstelling op televisie bekijken (Midvliet is te zien op Ziggo kanaal 916 of KPN/XS4All kanaal 1189). Restitutie bij afgelasting is dus niet mogelijk.

Trio C tot de 3e 

Programma: van klezmer- via balkan- tot zigeunermuziek.

Het trio bestaat uit Carel den Hertog (viool), Coos Lettink (accordeon) en Caspar Terra (klarinet). Door hun ontembare drang tot improviseren geven ze traditionele melodieën vaak bijzondere en onverwachte wendingen en creëren ze een uniek geluid. Hun muziek geeft uitdrukking aan zowel euforische vrolijkheid als intens verdriet en leent zich zodoende voor dansen, maar ook voor dromen.

Carel den Hertog (viool) sloot in 2010 zijn masterstudie cum laude af. Al tijdens zijn studie ontwikkelde hij zich tot een veelzijdig musicus. Hij verdiepte zich als violist in de Oost-Europese volksmuziek. Met dit trio reisde hij veelvuldig naar de Balkan, Turkije, Iran, Pakistan en India. Een allround musicus die de grenzen van het klassieke wereldje niet zozeer overschrijdt, maar simpelweg geen grenzen ziet. Ja, hij speelt in diverse klassieke orkesten en heeft zelfs zijn eigen strijkorkest opgericht. Voor óns is hij de favoriete violist’.  

Coos Lettink (accordeon) heeft z’n zaakjes goed op orde. Op het podium de serieuze en strenge bewaker van de maat en hij bewaart de rust in het trio. ‘Zitten wij dan na afloop van ons optreden volledig voldaan in een hoekje, ja dat is voor Coos het moment om z’n accordeon nog eens tevoorschijn te halen en voor de laatst overgebleven gasten het hele Nederlandstalige repertoire van 1900 tot nu de revue te laten passeren’. 

Caspar Terra (klarinet) is het creatieve brein. Niet alleen een begenadigd klarinettist – virtuoos, zowel in verstild ontroerend als in waanzinnig extatisch spel – maar ook de schepper van unieke ritmes, harmonieën en melodieën als huiscomponist van het trio. Hoeveel jaar wij hem nu ook al kennen, hij blijft ons verrassen, zowel als vriend als ook in zijn onvoorspelbare klarinetsolo’s en verbluffende composities’.