Jeugd Theaterschool

WOENSDAG 5 JUNI OPEN DAG tussen 2 en 4 uur 

Kom op woensdag 5 juni van 14.00-16.00 uur naar de open dag van de Jeugdtheaterschool in Theater Ludens! Wil je leren acteren? Of ben je juist gek op zingen en dansen? Op de Jeugdtheaterschool Leidschendam-Voorburg kun je een musical- of een theatercursus volgen. Kom op woensdag 5 juni naar de open dag van de Jeugdtheaterschool en maak op een laagdrempelige manier kennis met theater en/of musical en leer de docenten kennen!

Workshops
Er zijn verschillende workshops. Je kunt kiezen uit musicalzang, musicaldans of theater. Kun je niet kiezen? Voel je vrij om alle workshops bij te wonen! Er zijn vier rondes (14.00 uur, 14.30 uur, 15.00 uur en 15.30 uur) waarin je workshops kunt volgen. De workshops duren elk 25 minuten. Kom verkleed als een échte acteur of musicalster, of kies iets uit onze verkleedkist!

 

AANBOD 2019-2020

Musical en theater kan een heerlijke uitlaatklep zijn voor kinderen. Een manier om jezelf te ontdekken en te verrijken. In de theaterlessen leer je acteren en toneelscenes maken. Wil je ook zingen en dansen, dan past musical beter bij jou. Natuurlijk repeteer en treed je op in de theaterzaal van Theater Ludens. De Jeugdtheaterschool Leidschendam-Voorburg is een initiatief van Trias en Theater Ludens.

 

MUSICAL (op dinsdag)
Repeteer iedere dinsdag tijdens een van de musicalcursussen van de Jeugdtheaterschool. Speel, zing en dans stukken uit bekende musicals, zo word jij de ster van het podium! Er is een musicalklas voor kinderen van 6 t/m 8 jaar, een musicalklas van 8 t/m 11 jaar en een musical teens groep voor jongeren van 11 t/m 14 jaar. De jongste groep begint met de basis en maken op een speelse manier kennis met musical. De jongere kinderen werken veel met improvisatie. Hoe ouder je wordt, hoe meer je je gaat verdiepen in musical. Je gaat een stap verder met zingen, dansen en acteren.

inschrijven

 

THEATERKLAS (op maandag)
Wil je leren acteren? Schrijf je in voor de theaterklas op maandag! Je leert de technieken van het theaterspel; hoe kun je bijvoorbeeld het beste een emotie laten zien? Samen met de andere cursisten leer je hoe je het verhaal dat je wilt vertellen het beste overbrengt op publiek en hoe je in de huid van een personage kruipt. Je gebruikt je eigen fantasie en lef om grappige, spannende, zielige, mooie of rare emoties en personages te spelen. Met de groep maak je samen een voorstelling en neem je als een echte acteur het daverend applaus in ontvangst.

inschrijven

 

MUSICAL KORT (op woensdag)
Gek op acteren, zingen en dansen? Volg een korte musicalcursus van 10 lessen, iedere woensdag bij de Jeugdtheaterschool Leidschendam-Voorburg. Tijdens de lessen zing, speel en dans je stukken uit bekende kindermusicals. Je leert op een speelse manier kennis maken met musical. Zo word jij de ster van het podium!

inschrijven

 

THEATER KORT (op woensdag)
In de lessen ga je aan de slag met onder andere theaterspelletjes, improviseren, presenteren, fantasie gebruiken, verhalen vertellen en werken met tekst zoals monologen en dialogen. De lessen volg je natuurlijk in een echt theater, dé plek waar je moet zijn om te leren acteren. Aan het einde van de 10 lessen laat je aan je ouders/vrienden en familie zien wat je geleerd hebt!

inschrijven