Ontdek talent dat raakt!

Over Ludens Theater Ludens

Over Ludens

Theater Ludens: dé culturele hotspot van Leidschendam-Voorburg! Met meer dan 140 voorstellingen leveren wij u een geweldig aanbod op gebied van cabaret, toneel, jeugdvoorstellingen, concerten en films. Naast onze reguliere voorstellingen organiseren wij speciale evenementen voor, en in samenwerking met onze cultureel actieve inwoners. En heeft u een feest, een presentatie of een evenement? Ook dan bent u bij ons aan het goede adres! 

Zomersluiting kassa

Onze kassa is vanaf 25 juni as. gesloten. Wij openen weer op zaterdag 26 augustus as. Wij wensen u een fijne zomer! 

Kaartverkoop

Internet

Onder de link ‘Voorstellingen’ zijn alle voorstellingen van dit seizoen te vinden. Bij de voorstelling die u wilt bezoeken kunt u klikken op ‘bestel’, en dan begint het bestelproces (Let op! Als u de betaling niet afmaakt, vervallen uw kaarten). De kaarten kunnen veilig worden betaald m.b.v. iDeal. Na de bestelling krijgt u uw ticket via de e-mail thuisgestuurd, het zgn. 'e-ticket'. Deze hoeft u alleen maar uit te printen en mee te nemen naar het theater.

Belangrijke informatie omtrent bestellingen via internet:
1. Zorg er voor dat u uw goede e-mailadres invult. Wij sturen uw e-ticket nl. naar het door u opgegeven e-mailadres.
2. Wilt u een kaartje kopen met uw Ooievaarspas? Dit kan helaas niet online; u kunt contact opnemen met onze theaterkassa. Wij hebben nl. uw pasnummer nodig.

Theaterkassa

De kassa is geopend van donderdag t/m zaterdag tussen 14.00 uur en 16.00 uur en tevens een uur voor aanvang van elke voorstelling. Betaling kan contant, pin en met de podiumkadokaart.

Telefonisch

Reserveren kan vanaf 7 dagen vóór de voorstelling.

 

Rolstoelplaatsen

Theater Ludens is rolstoelvriendelijk en beschikt over een aangepast toilet. Voor rolstoelgebruikers is, bij tijdige reservering, in de zaal een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Het is helaas niet mogelijk om online rolstoelplaatsen te bestellen. Als een rolstoelplaats nodig is, kan er een e-mail worden gestuurd naar kassa@theaterludens.nl. Zet in deze e-mail als onderwerp ‘rolstoelplaatsen’ en in het bericht uw naam, adres, woonplaats, de voorstelling(en) waar het om gaat en het telefoonnummer waarop we u overdag kunnen bereiken. Wij nemen dan graag contact met u op.

 

Kortingspassen

Voor de volgende passen geldt een kortingstarief*:

  • CJP/UITpas/: €1,50 korting
  • Ooievaarspas: 50% korting (bestellen alleen via onze theaterkassa, niet online)
  • Ledenpas van Bibliotheek aan de Vliet: u krijgt €1,00 korting, alleen voor het filmaanbod.

De kortingen gelden niet voor lunchconcerten, jeugdvoorstellingen, Cinema plus+ (m.u.v. de Ledenpas Bibliotheek aan de Vliet) en gepubliceerde uitzonderingen zoals eenheidsprijzen. Let op: indien u gebruikt maakt van een kortingspas verzoeken wij u deze pas te tonen aan de zaal. Zonder geldige kortingspas kunnen wij u helaas geen korting verlenen. Het verschil moet dan worden bijbetaald. Vergeet u daarom uw kortingspas niet mee te nemen naar het theater.

 

Retourneren van kaarten

Restitutie van eenmaal gekochte kaarten is niet mogelijk. Het is wel mogelijk om gekochte kaarten, m.u.v. kortingsactiekaarten, uiterlijk twee weken voor aanvang van de desbetreffende voorstelling, om te ruilen voor een andere voorstelling. De kosten hiervoor bedragen € 1,00 per kaart. Dit is alleen mogelijk aan onze kassa (zie openingstijden kassa).

 

Wijzigingen programma

Wanneer er een voorstelling door ons wordt geannuleerd, brengen wij u zo spoedig mogelijk op de hoogte. Uit veiligheidsoverweging wordt het verschuldigde bedrag niet aan de kassabalie uitbetaald. Geldverrekening van kaarten vindt altijd per bank plaats. Bij annulering van een voorstelling betalen wij alleen de ticketwaarde terug. Dit is het bedrag dat op het ticket staat vermeld.

 

Laatkomers

Laatkomers kunnen in principe niet meer tot de zaal worden toegelaten en kunnen geen aanspraak maken op restitutie.

 

Slechthorenden

Voor slechthorenden is een ringleidingsysteem aanwezig.

 

Rookvrij

Theater Ludens is geheel rookvrij. Er mag in geen enkele ruimte gerookt worden.

 

​Bestuur en Directie 

Het bestuur bestaat uit Ernst Ford (voorzitter), Thea Visser (penningmeester), Jenno Pruijn (secretaris) en Paul van der Burg (lid).    Email het bestuur

De directie van Theater Ludens  bestaat uit Rogier Helwig (directeur podium & projecten) en Peter van Vliet (directeur financien). Email de directie

 

Beeld-, geluidsopnamen en mobieltjes

Voor het maken van beeld- en geluidsopnames moet van tevoren toestemming zijn verleend door de directie. U wordt verzocht mobiele telefoons, tablets en andere telecommunicatie-apparatuur uit te schakelen tijdens de voorstelling.

 

Algemene bezoekersvoorwaarden

In Theater Ludens zijn de ABV2012_sJKIuC7.pdf (106,2 KB) van toepassing. Deze zijn gedeponeerd bij de rechtbank te Amsterdam onder nummer 268/2002 op 26 november 2002. 

 

Ludens Vrienden

Draagt u Theater Ludens een warm hart toe? Wilt u ons onbaatzuchtuig steunen? Dat kan! U kunt u nu aansluiten bij de Ludens Vrienden. U kunt gewoon Vriend worden omdat u ons theater een warm hart toedraagt en belangrijk vindt: belangrijk omdat wij samen met onze vrienden zorgen dat iedereen voor een bescheiden toegangsprijs naar het theater kan, belangrijk omdat we samen vinden dat het theater moet blijven bestaan. Want Vrienden helpen en begrijpen elkaar. Als Vriend geniet u exclusieve privileges; zo wordt u uitgenodigd om onze seizoensopening mee te maken, ontmoet u onze andere Vrienden bij de jaarlijkse Vriendenborrel en, als u dat wilt, zetten wij uw naam op onze Vriendenpagina van onze website. Door €25,00 over te maken op NL47 RABO 01799345 97 (ovv Ludens Vriend) bent u één seizoen lang onze Vriend. Welkom Vriend!