Ontdek talent dat raakt!

Over Ludens Theater Ludens

Verhuur   Techniek   Jeugd Theaterschool   Matinee voorstellingen

Over Ludens

Theater Ludens: dé culturele hotspot van Leidschendam-Voorburg! Met meer dan 150 voorstellingen leveren wij u een geweldig aanbod op gebied van cabaret, toneel, jeugdvoorstellingen, concerten en films. Naast onze reguliere voorstellingen organiseren wij speciale evenementen voor, en in samenwerking met onze cultureel actieve inwoners. En heeft u een feest, een presentatie of een evenement? Ook dan bent u bij ons aan het goede adres!

Ticketverkoop

> Internet

Onder de link ‘Voorstellingen’ zijn alle voorstellingen van dit seizoen te vinden. Bij de voorstelling die u wilt bezoeken kunt u klikken op ‘bestel’, en dan begint het bestelproces (Let op! Als u de betaling niet afmaakt, vervallen uw tickets). De tickets kunnen veilig worden betaald m.b.v. iDeal. Na de bestelling krijgt u uw ticket via de e-mail thuisgestuurd, het zgn. 'e-ticket'. Deze hoeft u alleen maar uit te printen en mee te nemen naar het theater.

Belangrijke informatie omtrent bestellingen via internet:
1. Zorg er voor dat u uw goede e-mailadres invult. Wij sturen uw e-ticket nl. naar het door u opgegeven e-mailadres.
2. Wilt u een kaartje kopen met uw Ooievaarspas? Dit kan helaas niet online; u kunt contact opnemen met onze theaterkassa. Wij hebben nl. uw pasnummer nodig.

> Kassa

De kassa is geopend van donderdag t/m zaterdag tussen 14.00 uur en 16.00 uur en tevens één uur voor aanvang van elke voorstelling. Betaling kan contant, pin en met de podiumkadokaart.

> Reserveren

Reserveren kan vanaf 7 dagen vóór de voorstelling via onze theaterkassa (070 387 11 68).

> Kortingspassen

Voor de volgende passen geldt een kortingstarief*:

  • CJP/UITpas/: €1,50 korting
  • Ooievaarspas: 50% korting (bestellen alleen via onze theaterkassa, niet online)
  • Ledenpas van Bibliotheek aan de Vliet: u krijgt €1,00 korting, alleen voor het filmaanbod.

De kortingen gelden niet voor lunchconcerten, jeugdvoorstellingen, Cinema plus+ (m.u.v. de Ledenpas Bibliotheek aan de Vliet) en gepubliceerde uitzonderingen zoals eenheidsprijzen. Let op: indien u gebruikt maakt van een kortingspas verzoeken wij u deze pas te tonen aan de zaal. Zonder geldige kortingspas kunnen wij u helaas geen korting verlenen. Het verschil moet dan worden bijbetaald. Vergeet u daarom uw kortingspas niet mee te nemen naar het theater.

> Retourneren van tickets

Restitutie van eenmaal gekochte tickets is niet mogelijk. Het is wel mogelijk om gekochte tickets, m.u.v. kortingsactietickets, uiterlijk twee weken voor aanvang van de desbetreffende voorstelling, om te ruilen voor een andere voorstelling. De kosten hiervoor bedragen € 1,00 per kaart. Dit is alleen mogelijk aan onze kassa (zie openingstijden kassa).

Programmawijzigingen

Wanneer er een voorstelling door ons wordt geannuleerd, brengen wij u zo spoedig mogelijk op de hoogte. Uit veiligheidsoverweging wordt het verschuldigde bedrag niet aan de kassabalie uitbetaald. Geldverrekening van tickets vindt altijd per bank plaats. Bij annulering van een voorstelling betalen wij alleen de ticketwaarde terug. Dit is het bedrag dat op het ticket staat vermeld.

Voorzieningen

> Slechthorenden

Voor slechthorenden is een ringleidingsysteem aanwezig.

> Rolstoelgeruikers

Theater Ludens is rolstoelvriendelijk en beschikt over een aangepast toilet. Voor rolstoelgebruikers is, bij tijdige reservering, in de zaal een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Het is helaas niet mogelijk om online rolstoelplaatsen te bestellen. Als een rolstoelplaats nodig is, kan er een e-mail worden gestuurd naar kassa@theaterludens.nl. Zet in deze e-mail als onderwerp ‘rolstoelplaatsen’ en in het bericht uw naam, adres, woonplaats, de voorstelling(en) waar het om gaat en het telefoonnummer waarop we u overdag kunnen bereiken. Wij nemen dan graag contact met u op.

Huisregels

> Laatkomers

Na aanvang is er in principe géén toegang meer tot de zaal. U kunt geen aanspraak maken op restitutie. Om teleurstelling te voorkomen, raden wij u met klem aan op tijd te komen.

> Rokers

Theater Ludens is geheel rookvrij. Er mag in geen enkele ruimte gerookt worden.

> Beeld-, geluidsopnamen en mobieltjes

Voor het maken van beeld- en geluidsopnames moet van tevoren toestemming zijn verleend door de directie. U wordt verzocht mobiele telefoons, tablets en andere telecommunicatie-apparatuur uit te schakelen tijdens de voorstelling.

> Algemene bezoekersvoorwaarden

In Theater Ludens zijn de 'Algemene Bezoekersvoorwaarden van de bij de Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties aangesloten Theater en Concertzalen' van toepassing. Deze zijn gedeponeerd bij de rechtbank te Amsterdam onder nummer 268/2002 op 26 november 2002.

Bekijk de Algemene Bezoekersvoorwaarden (106,2 KB)

Bestuur en Directie

Het bestuur bestaat uit Ernst Ford (voorzitter), Thea Visser (penningmeester), Jenno Pruijn (secretaris) en Paul van der Burg (lid).
Email het bestuur
De directie van Theater Ludens bestaat uit Rogier Helwig (directeur podium & projecten) en Peter van Vliet (directeur financiën).
Email de directie