Amanda Puijk - Nyx (toneel 4+)
Amanda Puijk - Nyx (toneel 4+)

Amanda Puijk - Nyx (toneel 4+)

zondag 8 april 2018
Bekijk ticketinfo
Een meisje komt haar kamer in, blijft op de drempel staan en twijfelt. Kan ik vandaag wel gewoon naar m'n bed lopen of zit daar toch iets verstopt?
 
Met haar lievelingsknuffel in de hand zet ze een eerste stap... Nee, ze durft niet. Stel je voor: je wordt bij je been gegrepen door de monsters die onder je bed op de loer liggen. Maar bestaan die monsters wel? Ze raapt al haar moed bij elkaar, neemt een grote aanloop (met haar aap; de kleine knuffel die altijd meegaat op al je avonturen) en springt op het bed. Daar is het veilig!
 
Diep in de nacht blijkt je kamer niet alleen een plek waar je monsters moet verslaan maar ook een plek waar jij kan vliegen en waar al je dromen uitkomen! Met dank aan haar 
verbeelding vindt het meisje de kracht om haar angsten te overwinnen.
 
De voorstelling NYX is een voorstelling waar beweging, muziek en figurentheater samen komen. De muziek (en alle andere geluiden) zijn speciaal voor de voorstelling gecomponeerd en ingespeeld. Op het podium zien we een kinderkamer met een groot bed. Door twee actrices wordt, zonder woorden, het verhaal verteld: met beeld en muziek.
 
De uitvoerenden
Ananda Puijk - spel en concept
Charlotte Puijk-Joolen - spel en concept
Jur de Vries - compositie en cello
Sybrand van der Werf - eindregie en techniek