Amsterdams Kleinkunst Festival - Finalistentour 2021
Amsterdams Kleinkunst Festival - Finalistentour 2021

Amsterdams Kleinkunst Festival - Finalistentour 2021

zaterdag 11 december 2021
Bekijk ticketinfo

Na een intensieve voorselectie, workshops, een landelijke try-out tournee, halve finales en de zinderende finale, presenteert het Amsterdams Kleinkunst Festival de drie finalisten van de AKF Sonneveldprijs 2021. 

De talenten zijn inmiddels gepokt en gemazeld in het kleinkunstvak en staan te trappelen om de Nederlandse podia te beklimmen. Maak tijdens deze tournee kennis met de nieuwste generatie kleinkunstenaars en cabaretiers. 

Na drie spannende voorrondes presenteert het Amsterdams Kleinkunst Festival de zes halve finalisten van de AKF Sonneveldprijs 2022. 

De cabaret- en kleinkunsttalenten worden met individuele coaching, Keep an Eye Masterclasses en een tournee langs de Nederlandse theaters klaargestoomd voor de finale in De Kleine Komedie. Allemaal ambiëren ze een toekomst op het podium. Wie weet tref je tijdens deze tournee al de winnaar van de AKF Sonneveldprijs 2022. 

De drie finalisten van de 34e editie van het Amsterdams Kleinkunst Festival zijn op tournee. Ontdek de nieuwe generatie kleinkunstenaars en laat je verrassen!

‘Absurdisme was de gemene deler bij de drie acts in de finale, die elk op hun manier een eigenzinnige kijk op het cabaretgenre gaven.’
NRC

Laura Bakker en Isabelle Kafando

  • Winnaar AKF Sonneveldprijs 2021 én AKF Publieksprijs
  • ‘Een komisch duo dat opvalt door schaamteloze teksten en snelle schakels tussen verschillende rollen en scènes.
  • ‘De twee spelen overtuigend, zingen prachtig en hun voorstelling zit vol schrijnende humor.‘; De Volkskrant

Farida Laan

  • Winnaar Shaffy Cheque
  • ‘Farida Laan verrast met volvette metaforen en in roomboter gebraden beelden, waarmee ze een waterval aan buitenissige personages beschrijft.‘ NRC
  • ‘Ze brengt een bevreemdende voorstelling met prachtig taalgebruik dat samenvalt met haar unieke bewegingen.’

Ramon Chatrer

  • ‘Als Chatrer achter de piano kruipt en over zijn interne worstelingen zingt dan is het puur genieten.‘ Theaterkrant
  • ‘Ramon heeft een diepe stem waarmee hij prachtig zingt op knap gecomponeerde nummers met mooie melodieën en harmonische wendingen.’