Amsterdams Kleinkunst Festival

Finalistentournee

Cabaret

Normaal
€ 19,50
Kortingpas
€ 18,00

Deze voorstelling is inclusief een pauzedrankje.

None

Amsterdams Kleinkunst Festival
Finalistentournee

De jury kende de AKF Sonneveldprijs toe aan Luuk Ransijn en noemde de tweeëntwintigjarige kleinkunstenaar een “veelbelovend en authentiek cabarettalent” die “vanaf zijn opkomst het publiek voor zich weet in te nemen. (…) De voorstelling Vacht is een pleidooi voor de zachte kracht. Zijn beschrijvingen van alledaagse situaties maken de maatschappelijke druk die zijn generatie ervaart invoelbaar.”

Het in groten getale aanwezige publiek in De Kleine Komedie beloonde finalist Myrte Siebinga met de AKF Publieksprijs. Volgens de jury ‘een geboren performer met een uitstekende timing.’

De AKF Shaffy Cheque, een aanmoedigingsprijs ter waarde van 2.500 euro beschikbaar gesteld door het Ramses Shaffy Fonds, ging naar het duo Niek en Guy die volgens de jury scènes scheppen vol liefde, verwondering en humor.

De jury werd gevormd door Jörgen Tjon A Fong (directeur De Kleine Komedie), Frank Noorland (artistiek leider Likeminds), Leo van der Plas (artistiek coördinator Codarts), Rosa Reuten (actrice en docent Atka) en Vincent Wijlhuizen (directeur What You See Festival).

Luuk Ransijn komt als winnaar van de 36e AKF Sonneveldprijs in een rij van succesvolle voorgangers te staan onder wie Thomas Acda, Maarten van Roozendaal, De Vliegende Panters, Van der Laan en Woe, Yentl en de Boer, Stefano Keizers, Glodi Lugungu, Rosa da Silva, Lotte Velvet, n00b en Valentina Tóth.

De drie finalisten zijn vanaf het najaar door het hele land te zien tijdens de finalistentournee. Meer informatie over de artiesten en de actuele speellijst is te vinden via www.akf.nl

De prijs is vernoemd naar cabaretier Wim Sonneveld (1917-1974).