Eric Vloeimans & Jörg Brinkmann

Van Morricone tot Aznavour

Concert

Normaal
€ 25,50
Kortingpas
€ 24,00

Deze voorstelling is inclusief een pauzedrankje.

None

ERIC VLOEIMANS & JÖRG BRINKMANN
Van Morricone tot Aznavour

De wereld van Vloeimans is groot! Hij speelt met grote orkesten als de Marinierskapel en Holland Baroque, met de ensembles Gatecrash en HOTSPOT! en ook in kleinere bezettingen met zijn trio’s Levanter en Oliver’s Cinema.   

Tot Vloeimans’ favoriete bezettingen behoort ook de duo formatie, waarin de intieme, sfeervolle aspecten van zijn muziek optimaal tot hun recht komen - zoals overtuigend is gedemonstreerd in zijn duo's met harpist Remy van Kesteren, flamencogitarist Eric Vaarzon Morel, accordeonist Will Holshouser en pianist Juan Pablo Dobal. 

Een musicus met wie Vloeimans zich nauw verbonden voelt is de Duitse improvisator Jörg Brinkmann, een alleskunner op zijn cello. Hij strijkt, plukt, en speelt er zelfs ‘gitaar’ op. Ook weet hij met behulp van elektronica rijke soundscapes en groovende loops te creëren, die ter plekke ontstaan. Sinds Vloeimans & Brinkmann elkaar leerden kennen, via Componist des Vaderlands Martin Fondse, hebben ze vaak samengewerkt. In hun nieuwe programma combineren beide musici eigen werk met composities van Ennio Morricone én het erfgoed van Charles Aznavour. 

Facts 
> Brinkmann maakt deel uit van het succesvolle trio Oliver’s Cinema en speelde een belangrijke rol in Vloeimans muziek voor de film Wild Port of Europe.  

> Wild Port of Europe toerde in seizoen 22-23 langs de Nederlandse theaters en voor de gelijknamige cd ontving Vloeimans een Edison-nominatie.