Eric Vloeimans & Kinan Azmeh

Blow the Wind Easterly

Concert

Normaal
€ 25,50
Kortingpas
€ 24,00

Deze voorstelling is inclusief een pauzedrankje.

None

Eric Vloeimans, Kinan Azmeh & Jeroen van Vliet
Blow the wind Easterly

Na het daverende succes van Levanter zijn Azmeh, Vloeimans en Van Vliet terug met een nieuwe voorstelling. Een concert waarin hun werelden samensmelten en drie broeders in muziek elkaar weer vinden in Blow The Wind Easterly. 

Kinan Azmeh is een internationaal bewonderd musicus. Deze topklarinettist uit Damascus nodigde onze toptrompettist Eric Vloeimans tien jaar geleden uit voor een eerste, bijzondere samenwerking en sindsdien zijn de mannen onafscheidelijk. Al lang was Vloeimans gefascineerd door oosterse klanken en de muzikale klik was zo sterk dat het voelde alsof ze al eeuwen samenspeelden. Ze wilden allebei meer en speelden samen Levanter, een betoverende voorstelling waarin de mannen werden bijgestaan door toppianist Jeroen van Vliet. De synergie tussen de muzikanten was zo sterk dat een nieuwe samenwerking niet uit kon blijven.  

In Blow The Wind Easterly komen de mannen met nieuw repertoire en nemen ze je mee op een muzikale ontdekkingsreis naar verre einders. In een avond met onverwachte vergezichten en de eindeloze, alles omarmende zee. Je waant ze te kennen maar bereid je voor op een magische verrassing. 

 

Eric Vloeimans maakt muziek die als een warme wind van het Midden-Oosten naar Europa waait...

Mischa Andriessen Trouw