Esther Ephraim en Peter le Feber

Neshomme

Concert

Normaal
€ 19,00
Kortingpas
€ 17,50

Deze voorstelling is inclusief een pauzedrankje.

None

Esther Ephraim, Ro Kraus & Peter Lefeber
Neshomme

Esther Ephraim zingt in “Neshomme” parels uit het Jiddische- en zigeuner repertoire, in combinatie met eigen Nederlandstalige liedjes. 
 
Ze wordt begeleid door Peter le Feber, bevlogen pianist, die ook tekent voor de originele composities en de arrangementen. Op de flanken worden zij bijgestaan door twee virtuoze violisten, Ro Krauss (altviool)en Vera van der Bie (viool). 
 
Vertaald vanuit het Jiddisch betekent “Neshomme” ziel, gevoel, betrokkenheid en ook gein. En dat is wat je bij deze voorstelling ook kan verwachten. Op de prachtige melodieën en de meeslepende klanken, zingt Esther met haar warme stem, soms eerlijk en rauw, dan weer lichtvoetig en plagend, altijd recht vanuit het hart. 

Er staat met “Neshomme” een veelzijdig viertal op het podium 

 
Esther Ephraim, zangeres en actrice, voorheen in o.a. het muzikale cabaretgezelschap Schoon aan de Haak. Ze voert je mee in taal en klank. 
 
Pianist Peter le Feber, allround muzikant en docent zal het niet kunnen laten om soms iets meer over de muzikale achtergrond van de verschillende liedjes te vertellen. 
 
Altviolist Ro Krauss, zelfbenoemd zigeuner, o.a. bekend van De Wereldband/Slapstick zal je altijd proberen te verleiden met zijn hartstochtelijke streken. 
 
En violist Vera van der Bie, muzikale duizendpoot, speelde o.a. in het Radio Philharmonisch- en Metropole Orkest, geeft dit intieme gezelschap een groots geluid.