Ketevan Sharumashvili (Georgië), piano
Ketevan Sharumashvili (Georgië), piano

Ketevan Sharumashvili (Georgië), piano

dinsdag 13 november 2018
Bekijk ticketinfo

“An excellent pianist and a wonderful musician who understands the deeper meaning of work she performs”
(Cyprien Katsaris)

Naast haar virtuositeit wordt de charismatische Ketevan Sharumashvili geroemd door de enorme diepgang die zij in haar spel weet te leggen. Haar fijngevoeligheid is indrukwekkend en raakt de ziel van de luisteraar. Hoewel ze pas op twaalfjarige leeftijd begon met haar studie (aan het Zacharia Paliashvili Muziek Gymnasium in Tbilisi), won Ketevan amper twee jaar later al het Rubinstein Concours in Parijs. In 2004 kreeg zij toegang tot het Tbilisi Staats Conservatorium en ging ze meer prijzen winnen op internationale competities. Na Georgië studeerde Ketevan zeer succesvol aan de Universiteit voor Muziek en Theater in Hamburg, de Hogeschool voor de Kunsten in Zürich en later op het Conservatorium van Amsterdam. Daar kreeg ze les van onder andere Naum Grubert en Jan Wijn. Ook volgde zij masterclasses bij meesterpianisten als Paul Badura-Skoda, Boris Berman en Tamás Vásáry.

Ketevan heeft grote internationale ervaring, ze treedt op in onder andere Georgië, Duitsland, Italië en Spanje. Onlangs heeft zij zich in Nederland gevestigd en is hard op weg om ons land met haar betoverende spel te veroveren.

Op het programma staan bijzonder aantrekkelijke, uitdagende en afwisselende stukken:
CPE Bach - Sonata b minor H.245
Petri/Bach - Sheep may safely graze BWV 208
Shubert/Liszt - Valse caprice & Auf dem wasser zu singen
Rachmaninoff/Kreisler - Liebesleid
Trenet /Weisenberg - en avril a paris
A.Ginastera - Danzas Argentinas
A.Piazzolla - Tango Raphsody adios nonino Libertango

__________________________________________________

Lunchconcerten in Ludens: bijzonder, speciaal en muzikaal… daar wordt u blij van!

De lunchconcerten op de dinsdag zijn niet meer weg te denken. Al vele jaren worden ze bezocht en beluisterd door vele liefhebbers van mooie muziek. Natuurlijk denken sommigen mensen bij lunchconcerten vaak aan saaie of zware muziek van reeds lang overleden componisten. Maar niets van dit alles.

Programmeur Paul Q van der Burg laat het woord ‘klassiek’ bij de lunchconcerten bewust weg. “Natuurlijk is er een klassieke rode draad te horen in de concerten, maar dan wel vaak op een eigentijdse, vernieuwende wijze. We gaan dan ook altijd op zoek naar professionele musici die iets extra’s brengen. De concerten zijn dan ook meer dan muziek alleen, het moet een beleving zijn”, aldus Paul Q die het derde jaar als programmeur van de concerten ingaat.

De programmering is bij het maken van de jaarbrochure nog niet bekend, maar dat is onvermijdelijk bij deze jonge professionele musici. “Wil ik op deze voet doorgaan met programmeren, dus vernieuwende en verrassende concerten, dan moet je een beetje geduld hebben. Vaak experimenteren de musici nog en komen ze tot iets moois, en dan denk je van die moeten we hebben, daar wordt ons publiek vrolijk van.” Natuurlijk verschijnt het programma tijdig op de website.

De ‘lunch’ in lunchconcerten.
De lunchconcerten zijn meestal rond 13.15 uur afgelopen. Tijd voor de lunch. Zoals gewoonlijk kunt u bij ons een heerlijk broodje kopen voor een klein prijsje. Zodat u na afloop van het concert kunt nagenieten van een heerlijke lunch, een kopje koffie en/of een glaasje wijn. Om zo gezellig nog even na te praten. Bent u alleen gekomen? Neem dan plaats aan onze aanschuiftafel. Gezellig met elkaar nog even napraten.

Wilt u tijdig weten wie er speelt? Stuur een email naar lunchconcerten@theaterludens.nl en wij houden u op de hoogte.