Duo Bravura

lunchconcert

Lunchconcert

Normaal
€ 9,00

Deze voorstelling is inclusief een kopje koffie of thee voorafgaande aan de voorstelling.

None

Duo Bravura

Duo Bravura is in 2017 opgericht door de celliste Katja Dirven en violiste Marina Meerson. Hun jarenlange samenspel resulteert in een bijzonder charismatische samensmelting van intense klankkleuren. Mede door de gezamenlijke Slavische wortels creëren ze tijdens hun optredens een mooie balans tussen virtuositeit, passie en melancholie.

Het duo is ontstaan vanwege de grote wens van de musici om op bijzondere locaties in Rotterdam en omstreken een intieme concertervaring te bieden waarbij een gevarieerd programma waarin warme klanken, mix van verschillende muziekstijlen en meeslepende melodieën centraal staan. Het ensemble heeft tijdens verschillende concerten in de regio en omstreken successen behaald met het delen van hun grote passie voor muziek met jong en oud. 

Het duo heeft in het seizoen 2019/2020 op diverse locaties in Rotterdam en omstreken opgetreden zoals bij centrum Pro Rege Rotterdam (stichting MuzikC), restaurant Vicini (zondagochtend concerten), Studio de Bakkerij (babyconcerten) en verzorgde regelmatig intieme huisconcerten.

Duo Bravura werkt graag samen met andere kunstenaars en musici en heeft in de afgelopen jaren producties gerealiseerd met musici zoals organist Geert Bierling, harpiste Victoria Davies en schrijver Jan Brokken. Ook is het duo sinds 2020 een samenwerking aangegaan met zangeres en componiste Rajae El Mouhandiz, waarmee zij de ambitie hebben om een theatershow/ muzikaal verhaal te realiseren waarmee zij binnenkort graag willen gaan optreden.

Los van het Bravura duo zijn beide musici als vaste speler verbonden aan het kamerorkest Sinfonia Rotterdam waarmee zij regelmatig optreden in binnen- en buitenland. Ook vormen zij een tweekoppige artistieke leiding van het Rotterdams Hellendaal Muziekinstituut en spelen zij regelmatig als gastspeler bij diverse orkesten zoals het Balletorkest, Het Phion, Philharmonie Zuidnederland en het Rotterdams Philhamonisch orkest.