Robert Jan Stips & Marieke Brokamp
Robert Jan Stips & Marieke Brokamp

Robert Jan Stips & Marieke Brokamp

zaterdag 28 augustus 2021
Bekijk ticketinfo

-- kaartjes zijn alleen online te bestellen --

BELANGRIJK: door de onzekere weersverwachtingen is deze voorstelling verplaatst naar Theater Ludens. Heeft u al kaartjes voor deze voorstelling? Dan ontvangt u op donderdag 26 augustus een email waarin de verplaatsing naar Theater Ludens staat aangekondigd. De voorstelling start wel gewoon om 21.00 uur.

 

Robert Jan Stips & Marieke Brokamp

Naast alle andere bezigheden van Robert Jan Stips werkt hij al sinds 2014 samen met violiste Marieke Brokamp (o.a. Zeeuws Orkest en het TY strijkkwartet). Inmiddels trekken zij met een verrassend duo-programma door het land met een voor een piano-viool-duo ongebruikelijk spannend, superbreed repertoire wat alle grenzen tussen diverse muziekstijlen doet verbleken. 

Een groot deel bestaat – natuurlijk – uit bewerkingen voor viool en piano van de bekendere werken uit Stips’ rijke pophistorie van SUPERSISTER-tot-en-met-NITS, hier en daar gelardeerd met verhalen die hier onlosmakelijk mee verbonden zijn. Maar ook film-, expo- en documentaire muziek van Robert Jan komen aan bod, die anders niet zo gauw op zich staand live te horen zou zijn. Daarnaast nemen Marieke en Robert Jan je mee naar heel andere muziekwerelden, zoals cross-overs met de klassieken en modern klassieken – van Schubert tot Arvo Pärt. 

Het niveau en speelplezier van dit bijzondere duo werkt aanstekelijk. Het publiek laat zich door hen meevoeren, verwennen en verrassen: een ongedwongen avond grenzeloos muziekgenieten. Een geïnspireerde én inspirerende middag of avond, ‘gewoon’ in het theater maar ook bij uitstek geschikt op locatie: van weiland tot duinpan, cultureel evenement, kerkje, waterval, historische plek, strandpaviljoen, museum, bonbonière, zoutmijn, bostheater, festival enz.