Skazka Kwartet
Skazka Kwartet

Skazka Kwartet

donderdag 22 juli 2021
Bekijk ticketinfo

-- kaartjes zijn alleen online te bestellen --

Slecht weer? Het is mogelijk dat de voorstelling wordt afgelast indien de omstandigheden het niet toelaten (harde wind, regen, guur weer). U ontvangt hierover uiterlijk 48 uur van tevoren bericht per email. U kunt de voorstelling dan tóch zien en horen. In samenwerking met onze mediapartner Omroep Midvliet wordt de voorstelling dezelfde dag, dezelfde tijd gestreamd, vanuit Huygens' Hofwijck zelf. U kunt de voorstelling op televisie bekijken (Midvliet is te zien op Ziggo kanaal 916 of KPN/XS4All kanaal 1189). Restitutie bij afgelasting is dus niet mogelijk.

 

Het Skazka Kwartet

Zij spelen voor u
Beethoven - Razumovsky kwartet nr. 1 opus 59   
Britten - 2e strijkkwartet in C opus 36  

Het kwartet bestaat uit Anna Steenhuis, Lena ter Schegget, Lisa Eggen en Emma Besselaar. Skazka (скáзка) is het Russische woord voor ‘verhaal’ of ‘sprookje’. Dit jonge kwartet (ontstaan in 2020) produceerde al zijn eigen familievoorstelling ‘Ludwig en de prinses’. Ook zullen zij te zien zijn op het Peter de Grote Festival 2021. Vanaf oktober 2020 volgen zij lessen aan de Nederlandse Strijkkwartet Academie. Zij hebben allen reeds hun sporen in de muziekwereld verdiend en bundelen sinds de zomer van 2020 hun liefde voor kamermuziek in het Skazka Kwartet.   

Anna Steenhuis (viool) gaf kamermuziekoptredens tijdens festivals en speelt regelmatig in orkesten zoals de Royal Northern Sinfonia (UK), het Radio Filharmonisch Orkest en het Rotterdams Philharmonisch Orkest.
Lena ter Schegget (viool) sloot recent haar masteropleiding af bij Chris Duindam in Utrecht. Ze remplaceert regelmatig in orkesten zoals Amsterdam Sinfonietta en het Radio Filharmonisch Orkest .

Lisa Eggen (altviool) speelde regelmatig in  het  Asko | Schönberg o.l.v. Reinbert de Leeuw en werkte samen met het DoelenKwartet. Vanaf september 2020 is zij als hoofdvakdocent altviool verbonden aan het Conservatorium van Tilburg.  

Emma Besselaar (cello) vervolgde haar studie aan de Guildhall School of Music & Drama in Londen bij Louise Hopkins. Als kamermusicus speelde zij in de Barbican Hall, St James Piccadilly en op het London Strings Festival. Als freelance orkestmusicus speelt zij in orkesten in Nederland, België en Engeland.