The Koos Mark Big Band

Muziekaleidoscoop 2

Concert

Normaal
€ 16,50
Kortingpas
€ 15,00

Deze voorstelling is inclusief een pauzedrankje.

None

‘Muzikaleidoscoop 2’ - The Koos Big Band goes Classic

In 2022 werd het 50-jarig jubileum van de Koos Mark Big Band gevierd met vijf uitverkochte concerten in Theater Ludens. In zowel beeld als geluid werd het publiek getrakteerd op de kenmerkende muziekfragmenten uit thema’s zoals, “Musical History”, “Music for the Movies” en “The Big Band Year’s”. 

Vanmiddag het tweede deel van de reeks ‘Muziekaleidoscoop’. Kaleidoscopisch betekent veelkleurig, gevarieerd, bont en vanuit verschillende invalshoeken. Deze diversiteit zult u herkennen in de concerten met altijd verrassende muzikale elementen. De big band doet een ‘cross-over’ tussen jazz en klassieke muziek.

George Gershwin is de eerste componist die een ‘cross-over’ deed en jazz en klassieke invloeden in zijn composities combineerde. Om zijn 125e geboortedag te vieren brengt de band na de pauze een programma met bekende composities van George Gershwin. Om dit in te luiden maakt de band voor de pauze een unieke muzikale reis met muziek van Tsjaikovski, via Richard Strauss tot aan Leonard Bernstein. Dit alles speciaal voor deze gelegenheid door Koos Mark voor de Big Band gearrangeerd.

Deze unieke cross-over tussen Jazz en klassiek vind je niet vaak terug in het theater, kortom The Koos Mark Big Band goes Classic mag je niet missen!