DE BETOVERING: Theater Kwikstaart

Dwars door het Beton (4+)

Jeugdtheater

Normaal
€ 8,50

Deze voorstelling is inclusief limonade na afloop voor de kids.

None

De Betovering: de leukste herfstvakantie van Nederland!

De Betovering is een cultureel feest waar kinderen uitgedaagd worden, zich suf lachen, ontroerd en verrast worden, op het puntje van hun stoel zitten, zichzelf overtreffen en geïnspireerd raken, en hun fantasie op vol vermogen draait!
Theater Ludens is er trots op dat wij als enige theater buiten de Haagse stadsgrenzen aan dit prachtige festival deelnemen!

HEB JE EEN OOIEVAARSPAS? DAN KRIJG JE 50% KORTING!

THEATER KWIKSTAART
Dwars door het Beton (4+)

Verhuizen naar een nieuwe, onbekende plek, is al spannend genoeg. Maar wat doe je als jij daar de enige bewoner bent en je nieuwe wijk onbewoonbaar blijkt te zijn voor de eerste vrienden die je maakt? 

We verhuizen samen met Flora naar een lege nieuwbouwwijk vol droog bouwzand waarin niets groeit of bloeit. Wanneer zij eenzaam in haar betonnen tegeltuin op haar gitaar speelt, raakt ze bevriend met een worm. Samen komen zij erachter dat de nieuwe wijk van Flora niet geschikt is voor de natuur; en dus voor Worm en zijn vrienden: hier moet iets gebeuren. Tijd voor een groene make-over! 

Flora en Worm gaan over tot actie en veranderen het betonnen huis in een prachtige groene oase. In live animatie kruipt vanuit het niets klimop tegen de muren, groeit er gras door het bouwzand en zien we het leven in de tuin ontstaan. Planten en dieren voelen zich welkom! Hoeft Flora zich nu niet meer alleen te voelen? 

Dwars door het beton! (4+) is een muzikale, beeldende multimedia-jeugdtheatervoorstelling. Een eigentijdse familie- en schoolvoorstelling over verhuizen, je thuis voelen en het vormgeven van een nieuwe wereld. Met een steeds groter wordende leefwereld voor mensen, vergeten we soms dat dieren en natuur ook een huis nodig hebben. 

Het verhaal past binnen de belevingswereld van kinderen van vier jaar en ouder en speelt in op grotere thema’s zoals vriendschappen sluiten, jezelf openstellen en de relatie tussen mens en natuur.