TheaterCinema

The Great Escaper

TheaterCinema

Normaal
€ 9,00
Bibliotheekpas
€ 7,00

Deze voorstelling is inclusief een kopje koffie of thee voorafgaande aan de voorstelling.

None

The greal Escaper

Verenigd Koninkrijk/​Zweden 2023.

Drama van Oliver Parker.

Met o.a. Michael Caine, Glenda Jackson, John Standing, Wolf Kahler en Carlyss Peer.

In de zomer van 2014 haalt Bernard Jordan wereldwijd het nieuws met zijn ‘grote ontsnapping’ uit het verzorgingshuis waar hij woont. Zijn grote wens is om zich nog eenmaal bij zijn collega-oorlogsveteranen te voegen op het strand van Normandië ter herdenking van hun gevallen kameraden.

“Michael Caine en wijlen Glenda Jackson geven in The Great Escaper fantastische vertolkingen van de twee geliefden. Een van de dingen die film magisch maken, is dat je op het scherm naar Bernard en Irene kunt kijken en tegelijk naar de twee acteerlegendes waar deze film onmiskenbaar een eerbetoon aan brengt. Bovenal heeft de film respect voor het offer dat veteranen brachten en voor de pijn van de overlevenden. Die pijn wordt hier voelbaar dankzij een uitstekende cast en regie. Maar ook door holle woorden te vermijden en ruimte te laten aan stilte.” (recensent Trouw)

The Great Escaper is een waardige afsluiter geworden voor de negentigjarige Caine die heeft aangegeven nu echt met pensioen te gaan. Het is ook een mooi afscheid van Glenda Jackson, die zijn vrouw Irene speelt en kort na de opnamen overleed. Het is fantastisch om die twee nog één keer in actie te zien (Veronica Superguide)