Trio Kodama
Trio Kodama

Trio Kodama

dinsdag 30 april 2019
Bekijk ticketinfo

Het internationale Strijktrio Kodama bestaat uit drie enthousiaste musici van Het Residentie Orkest. Ze spelen kamermuziek naast hun orkestbaan met heel veel plezier. De Japanse violiste Momoko Noguchi,de Duitse altvioliste Elisabeth Runge,en de Tsjechische celliste Mileva Fialova spelen tijdens dit concert een programma uit hun uniek repertoire.* 

Momoko Noguchi: 

Op 5 jarige leeftijd begonnen met viool spelen volgens de Suzuki-methode. Afgestudeerd aan de Tokio University of Music and Fine Arts en afgestudeerd (cum laude) aan de Hochschule für Musik und Theater Hamburg in de klassen van professor K. Okayama (Tokio) en professor W. Rüssmann (Hamburg). Sinds 1993 is Momoko Noguchi verbonden aan het Residentie Orkest. Soleert geregeld in Nederland en Japan.

*Elisabeth Runge*

De Duitse altvioliste Elisabeth Runge studeerde af aan de conservatoria van Leipzig en Wenen. Na een vaste baan bij het Opernhaus Graz, Oostenrijk, is ze sinds 2006 lid van het Residentie Orkest. Naast haar werk in het orkest remplaceert ze bij de andere Nederlandse orkesten, geeft ze viool- en altvioolles en speelt ze graag kamermuziek. 

*Mileva Fialova*

De Tsjechische celliste Mileva Fialova studeerde aan de Academy of Arts in Praag en aan het Conservatoire de Genève, waar zij de ‘Premier prix de virtuosité’ behaalde. Van 1983 tot 1992 was ze docent aan het Conservatoire de Sion. Mileva nam deel aan diverse concoursen en festivals waaronder het Marlboro Festival. In 1993 trad zij toe tot het Residentie Orkest als plaatsvervangend aanvoerder. Zij speelt ook regelmatig in kamermuziekensembles.