Ontdek talent dat raakt!

Expositie Theater Ludens

Inspirerende opening van de Ludens Expositieruimte

Op zondag 29 oktober jl. heeft wethouder Bianca Bremers op vrolijke en innemende wijze de expositieruimte van Theater Ludens geopend. Dat deed ze door het onthullen van een prachtig schilderij van de 8-jarige Imke Wirtz uit Voorburg. Imke is leerling van Corné Akkers. Akkers is vanuit Kunstcentrum Brugman uit de Herenstraat verantwoordelijk voor het inrichten van de exposities in Theater Ludens, en hangt met twee van zijn eigen schilderijen in de theaterfoyer. 

In haar openingsspeech memoreerde wethouder Bremers nog maar eens aan het belang van toegankelijke kunst en de rol die Theater Ludens hierin vervult.  Dat onderschreef ook bestuursvoorzitter Ernst Ford van Theater Ludens. “Ludens geeft op deze wijze ook invulling aan de functie van Culturele Hotspot. Wij maken kunst en cultuur makkelijk bereikbaar voor de inwoners van onze gemeente.”

Naast veel mooie woorden was het vooral gezellig. Meer dan 100 mensen bezochten de expositieruimte van Ludens, die gesitueerd is op de etage boven de gezellige foyer. Er was enorm veel waardering voor dit gezamenlijke initiatief van Theater Ludens en Humphrey Brugman van Kunstcentrum Brugman. “Er wonen en werken veel getalenteerde schilders in onze gemeente”, aldus Humphrey Brugman. “En dan is het fijn als die op een mooie en kunstzinnige plek kunnen exposeren”.

De expositie is te zien tot einde van dit jaar in de expositieruimte van Theater Ludens. Theater Ludens is open op donderdag t/m zaterdag tussen 14.00 en 16.00 uur, en vanaf een uur voor aanvang van alle voorstellingen. De toegang is gratis. 

Foto: Ot Douwes. Van links naar rechts: Ernst Ford (voorzitter Ludens), Imke Wirtz (kunstenares) en Bianca Bremers (wethouder cultuur). 

    Klik op het plaatje voor Kunstcentrum Brugman